post

Tip: hond aanlijnen in het bos!

Begin Februari was het dan eindelijk echt Winter. Prachtig weer blauwe luchten en sneeuw. Kom op zeg ik tegen mijn hond Kayenne we gaan er op uit. De bossen in en intens genieten we samen. Toen even rust pauze, een boterham voor mij en de hond en wat drinken voor ons heerlijk zo op een omgezaagde boomstam even rusten.En even van alle stilte genieten.

Reebok!

Echt vanuit het niets springt er een prachtige Reebok achter ons langs. Jeetje wat is er nu aan de hand dacht ik, ik zag aan de bok dat hij paniekerig was, de hond wilde wel mee maar zat aan de boom. Even later hoorde ik geblaf van honden dus die hebben er waarschijnlijk achteraan gezeten.

Bescherm je hond

Altijd de hond aan de lijn houden in de bossen, het kan ook verkeerd gaan met je hond als een Zeug, een vrouwelijk Zwijn, of een Keiler, mannelijk Zwijn, je hond aanvalt dan is dat vaak foute boel. Hond vast houden!

lieve natuurgroet

Emmy

post

Bosuilen pracht

Nestkast van de Bosuil

Wat een bijzondere dag voor mij, nestkast van de Bosuil bezocht. Oh oh, dit had ik niet verwacht. Ik wist wel dat ze vroeg eieren leggen maar dit niet verwacht. Ik deed heeeel voorzichtig het deurtje open en het vrouwtje vloog voor mijn neus weg! “Wauw”, dacht ik. Verstoring!

Heel uitzonderlijk!

Maar werd wel erg blij van de 5 eieren die er lagen, prachtige, net Ping Pong ballen, heel uitzonderlijk 5 eieren! Meestal 3 of hooguit 4 eieren van een Bosuil. Nu gauw het deurtje dicht gedaan en van de ladder af en weg wezen! Nu hoop ik dat het goed komt en  dat het vrouwtje weer terug keert op haar nest.

Uitstel graven kikkerpoel

Het graven van de kikkerpoel bij ons hebben we uitgesteld. Dat zou komende week gebeuren, maar de Bosuilen nest kast hangt er 40 meter vanaf en dat vond ik te veel verstoring. Nu komen ze graven over een maand want als het goed is zijn de jongen dan uit het ei en kan je een keer even spieken. Wat is de natuur toch mooi, ik kon er niet van slapen, vond het zo leuk!! Steeds dacht ik wat geweldig voor het eerst een broedende Bosuil en de kast hangt er al drie jaar in ons eigen bos!

post

Wandelen met gids

Wandelen met gids Emmy

Mijn naam is Emmy van Willigen en ik verzorg al vele jaren natuurexcursies op de Veluwe, de Sallandse Heuvelrug en in Twente. Ik vertel u tijdens deze natuurwandelingen veel boeiende wetenswaardigheden over de natuur in het algemeen en het grofwild in het bijzonder (hert, ree, damhert, moeflon, wild zwijn).

Natuurgids en wildgids

De opleidingen die ik heb genoten op dit kennisvlak geven mij de basis, mijn passie voor de natuur en oog voor detail doen de rest. Ik houd ervan een gezellige en informele sfeer te creëren.

Wil je ook een onvergetelijke ervaring? Met een beetje geluk staan we straks samen oog in oog met de dieren, maar ook zonder het wild direct te zien is er genoeg te genieten van de natuur. Meer over Emmy van Willigen…

post

Veluwse bossen

Afgelopen week veel lieve families rondgeleid door de prachtige Veluwse bossen bij Kootwijk.

Het verhaal over het wild en de leefwijze van het wild is voor iedereen een geweldige ervaring zie ook het gastenboek hier op de website. De herten hebben nu rust nodig na de bronst om weer uitgerust de winter in te kunnen gaan. Ze moeten uiteraard voer zoeken en dat is niet eenvoudig op de zanderige Veluwe.

De zwijnen doen het goed met de eikeltjes, heerlijk voor ze. De gekleurde eiken zijn aanbevelingswaardig om het bos in te gaan en volop te genieten met of zonder mij als gids.

Natuurlijke groet, natuur- en grofwildgids, Emmy.

post

Herfstwandelingen

Herfstwandelingen

Herfstwandelingen maken met Emmy’s Natuurwandelingen.

De bronst was nog erg mat op de wildobservatie plaats. Het is nog te warm en het plaatshert lag lekker te slapen. Het wild is nu erg goed te zien. Voor u als wandelaar dus een genot om een mooie herfstwandeling te maken.

De kleuren hier op de Veluwe zijn prachtig. De beginnende kleuringen van de bomen en de paddenstoelen zijn mooi om te zien. Het is een prachtige tijd van het jaar.

Boek nu een herfstwandeling met Emmy, een groepswandeling of als bedrijfsactiviteit.

post

De bronsttijd

De Bronsttijd: September – Oktober

Het is prachtig in deze periode van het jaar. Er zijn nu veel aanvragen voor wandelingen. Van Kootwijk naar Uddel hebben we een prachtig groot hert gezien. Deze was nog in zijn eigen territorium, de bronsttijd is nog maar net begonnen.

Een aanrader om eens de slaapkamergeheimen van het wild wat op de Veluwe loopt te horen tijdens mijn Wildwandelingen.

Vraag hier informatie op over de tijden en de startlocaties van de wandelingen.