Schrijf een nieuwe recensie voor het Gastenboek en deel jouw ervaring!

 
 
 
 
 
 
 
 
Stuur een recensie in en deel jouw unieke ervaring!
Ellen van der Duin uit Holten heeft geschreven op april 21, 2016:
In het kader van de kerstbomenactie van Ikea was er een 'like en win-actie'. Mijn lieve buurvrouw was zo gelukkig een mail te krijgen om op pad te gaan met een gids naar het Buurserzand en had zich voor 2 personen opgegeven... en mijn persoontje mocht met haar mee 🙂

Het betrof een natuurwandeling met gids, startend vanaf 'de Wakel' waar we allerhartelijks ontvangen werden met koffie/thee. Daar aangekomen troffen we tot onze verbazing heel veel vrijwilligers aan. Waar waren al die IKEA-mensen? Van de 50 gelukkigen hadden er 10 zich aangemeld zodoende was er plek voor enkele vrijwilligers van 'de Wakel'. Gek genoeg kwamen er 8 vd IKEA-groep niet opdagen.

Nou.... ze hebben wat gemist!!!
Onze gids bleek nl ene Emmy, en aan de vrijwilligers te merken (die kennelijk over Emmy's reputatie hadden gehoord) zou dat een hele bijzondere ervaring zijn. En dat werd het zeker!

Tussen de buien trokken we het Buurserzand in en daar liet ze ons prachtige plekken zien. Ze vertelde heel leuk en gezellig over Napoleon en Josefien, want daar kwamen we voor, de reeen. We zagen de reuksporen die ze maken om hun terrein af te bakenen, de kleine paadjes die ze maken, pootafdrukken, en toen... ineens het staartje van Napoleon die over wilde steken, maar zich bedacht en weer terug het bos inging. Via een ander paadje nog een poging om een glimp van hem op te vangen, maar helaas. Wel zagen we de plek waar hij vermoedelijk even een dutje had gedaan. Bijzonder.

Even verder lopend hebben we geluk. In een 'witte wieven-achtige' omgeving staan er 4 tegen de bosrand heel sprookjesachtig voor ons te poseren.
Wat een kadootje!

Net voor we een fikse bui op ons dak kregen waren we weer terug in 'de Wakel' waar we getrakteerd werden op een drankje en allerlei lekkers. Wat een bofkonten zijn we toch.

Al had ik geen ree gezien, toch had ik dan een geweldige avond gehad. De manier waarop Emmy vertelt blijft nl. hangen. Het is gemoedelijk, leerzaam, boeiend en interressant tegelijk. Bovendien is ze een warm en gezellig persoon, dat maakt 't allemaal tot een hele mooie ervaring.

Emmy, het was top!
Ik betrap me erop dat ik nu niet meer door een bos loop zonder te kijken naar sporen en wissels. Leuk!
Het verschil tussen een ree en een hert komt later wel, want dat heb ik nog niet zo in de smiezen, zeker niet van een afstandje. Maar dat komt later wel!

De hartelijke groetjes uit Holten, en ik hoop tot ziens, Ellen
... Wissel deze metabox.