Schrijf een nieuwe recensie voor het Gastenboek en deel jouw ervaring!

 
 
 
 
 
 
 
 
Stuur een recensie in en deel jouw unieke ervaring!
Ria Sarelse-Roos uit Ugchelen heeft geschreven op juli 15, 2016:
Wat een leerzame en gezellige natuurexcursie!! Een aanrader als men meer van de natuur wil weten. Waarom de zwijnen alles om woelen, edelherten hun bronstijd doorkomen, wat is zo'n beest druk! Reeën op zoek gaan naar een mannetje, allemaal nu duidelijk door deze zeer leerzame maar vooral ook gezellige natuurexcursie gepresenteerd door Natuurgids en gespecialiseerd in grofwild Emmy van Willigen.
Verse wildsporen gezien, vers omgewoelde grond door de zwijnen. Op welke plaatsen spechten vooral op bepaalde bomen hun werk doen....enz. enz. Zou zeggen, meld je aan en loop ook eens mee op een donderdag in Juli en Augustus op Het Leesten te Ugchelen.
Dit alles ook mede mogelijk gemaakt door De Ugchelse Berg Het Leesten. De avond werd gezellig met een drankje en hapje afgesloten, TOP!!
... Wissel deze metabox.
Marjolein heeft geschreven op juni 28, 2016:
Een aanrader voor iedereen, wandelen met Emmy als gids!

Wij hebben door de Leuvenumse bossen een prachtige wandeling gemaakt waar Emmy leuke, mooie en interessante verhalen bij vertelt. Over de badkuipen van de zwijnen, ijsvogeltjes, Napoleon & Josephine ect. Voor ieder wat wils. Fantastische verhalen die je met andere ogen naar de natuur doet kijken. Daarnaast heeft ze oog en een praatje voor iedereen.

Deze wandeling gecombineerd met een lunch bij de Zwarte boer was voor ons een top dag!
... Wissel deze metabox.
Hans Roefs uit Nagele heeft geschreven op april 30, 2016:
Op uitnodiging van mijn zwager vandaag 'vml. Koninginnedag' een korte wandeling gemaakt door het Sprielderbos nabij Ermelo onder de enthousiaste leiding van Emmy van Willigen. De groep van zo'n 20 familieleden had geluk dat het wat modderig was waardoor de grofwildsporen die Emmy aanwees goed te zien waren. Heel aardig vond ik de zoel, de plasts waar wilde zwijnen hun huid toiletteren door in het water te rollen en dan hun huid aan bomen schuren. De zwijnen zelf zagen we niet, maar wel de modderplekken aan de bomen. Ook de tonderzwam in tondeldoos was een 'eye-opener' voor mij. Telkens had Emmy een leuk kennisfeit over het bos bij de hand. Of een mooi verhaal bijv. over reebok Napoleon en reegeit Josephine, bekende reeen in het Sprielderbos; wie ze ook wil leren kennen moet beslist een keer met Emmy gaan wandelen.
Familileden hebben altijd veel met elkaar te bespreken waardoor de beschikbare wandeltijd wat vertraging opliep. Emmy moest dan ook af en toe wat 'doorloop'-suggesties de groep ingooien. Dat lukte goed
Aan het einde deelde Emmy visitekaartjes uit. Daardoor kwam ik er achter dat zij een nicht is van Durk van Willigen -een authoriteit op gebied van Loran-navigatie - die ik nog uit mijn TU Delft kende. Kortom een geslaagde wandeling!
... Wissel deze metabox.
Marina uit Holten heeft geschreven op april 30, 2016:
Die lieve buurvrouw van Ellen ben ik. Onder het mom van liken en delen kan geen kwaad werd ik zeer verrast door de uitnodiging voor de ree wandeling in Het Buurserzand. Gelijk aangemeld en in de agenda gezet, zodat vergeten onmogelijk was.
Vergeten zal ik deze avond zeker niet. Onder bezielende begeleiding van Emmy genoten van de natuur in Het Buurserzand. Ook ik kijk nu met andere ogen naar de omgeving als ik aan de wandel ben, dicht bij huis in de Zuurberg of op de Holterberg of verder weg.
Ik ben zeker van plan om binnenkort nog eens uitgebreider te gaan genieten van het prachtige Buurserzand, lopend of op de fiets. En wie weet wil Ellen wel met mij mee....
Emmy bedankt voor deze ontzettend leuke en leerzame avond en wie weet tot ziens!
... Wissel deze metabox.
Ellen van der Duin uit Holten heeft geschreven op april 21, 2016:
In het kader van de kerstbomenactie van Ikea was er een 'like en win-actie'. Mijn lieve buurvrouw was zo gelukkig een mail te krijgen om op pad te gaan met een gids naar het Buurserzand en had zich voor 2 personen opgegeven... en mijn persoontje mocht met haar mee 🙂

Het betrof een natuurwandeling met gids, startend vanaf 'de Wakel' waar we allerhartelijks ontvangen werden met koffie/thee. Daar aangekomen troffen we tot onze verbazing heel veel vrijwilligers aan. Waar waren al die IKEA-mensen? Van de 50 gelukkigen hadden er 10 zich aangemeld zodoende was er plek voor enkele vrijwilligers van 'de Wakel'. Gek genoeg kwamen er 8 vd IKEA-groep niet opdagen.

Nou.... ze hebben wat gemist!!!
Onze gids bleek nl ene Emmy, en aan de vrijwilligers te merken (die kennelijk over Emmy's reputatie hadden gehoord) zou dat een hele bijzondere ervaring zijn. En dat werd het zeker!

Tussen de buien trokken we het Buurserzand in en daar liet ze ons prachtige plekken zien. Ze vertelde heel leuk en gezellig over Napoleon en Josefien, want daar kwamen we voor, de reeen. We zagen de reuksporen die ze maken om hun terrein af te bakenen, de kleine paadjes die ze maken, pootafdrukken, en toen... ineens het staartje van Napoleon die over wilde steken, maar zich bedacht en weer terug het bos inging. Via een ander paadje nog een poging om een glimp van hem op te vangen, maar helaas. Wel zagen we de plek waar hij vermoedelijk even een dutje had gedaan. Bijzonder.

Even verder lopend hebben we geluk. In een 'witte wieven-achtige' omgeving staan er 4 tegen de bosrand heel sprookjesachtig voor ons te poseren.
Wat een kadootje!

Net voor we een fikse bui op ons dak kregen waren we weer terug in 'de Wakel' waar we getrakteerd werden op een drankje en allerlei lekkers. Wat een bofkonten zijn we toch.

Al had ik geen ree gezien, toch had ik dan een geweldige avond gehad. De manier waarop Emmy vertelt blijft nl. hangen. Het is gemoedelijk, leerzaam, boeiend en interressant tegelijk. Bovendien is ze een warm en gezellig persoon, dat maakt 't allemaal tot een hele mooie ervaring.

Emmy, het was top!
Ik betrap me erop dat ik nu niet meer door een bos loop zonder te kijken naar sporen en wissels. Leuk!
Het verschil tussen een ree en een hert komt later wel, want dat heb ik nog niet zo in de smiezen, zeker niet van een afstandje. Maar dat komt later wel!

De hartelijke groetjes uit Holten, en ik hoop tot ziens, Ellen
... Wissel deze metabox.